Тимошенко розповіла, як викрила валютну змову президента і НБУ

Понеділок, 15 червня 2009, 22:32

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що стабілізація курсу гривні на рівні 7,5 гривні - цілком її заслуга.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Ви всі добре пам'ятаєте, коли був такий період часу, коли криза була в самому розпалі, і коли гривня почала падати до відмітки 11-12 гривень за долар. І я хочу ще раз підтвердити, що в цей час я оприлюднила публічну інформацію: що відбувається за кулісами". - сказала вона.

"Те, що я чесно сказала, вийшовши на прес-конференцію, що готується і як це все відбувається, коли обрані декілька банків, на які направляються потоки рефінансування - це по суті гроші, які виділялися Національним банком на комерційні банки - ці гроші потім через певних людей, прізвища яких, в тому числі пан Фірташ, виводяться гроші за кордон і це десятки мільярдів гривень", - заявила Тимошенко.

Реклама:

Тимошенко повідомила, що ці гроші для того, щоб вивести за кордон, потрібно спочатку з гривень перетворити в валюту.

"Виходять на валютну біржу, обвалюють гривню і грають на цьому курсі", - сказала вона.

"Коли мені стала відома вся ця оборудка - яка робилася тоді, на жаль в тому числі під керівництвом президента, я про це чесно сказала, я оприлюднила дані, передала в генеральну прокуратуру. Я думаю, ви пам'ятаєте, як за одну ніч з 12 гривень курс гривні повернувся на 7, а потім знову там почалася гра", - підкреслила Тимошенко.

Прем'єр-міністр відзначила, що завдяки її діям "тоді врятували країну абсолютно точно, тому що 12 гривень за долар - це абсолютний дефолт".

"Якщо починаються масштабні макрооперації - я знаю, як їх припиняти публічно або не публічно. Сьогодні, після того, як все зупинено, після того, як весь обсяг рефінансування, а це всі гроші, які ідуть у комерційні банки від Нацбанку, взятий під повний контроль, сьогодні все заспокоїлося", - підкреслила вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: