Укрпромбанк готовий реструктуризувати кредити на 70%

Понеділок, 15 червня 2009, 15:02 -

Укрпромбанк готовий реструктуризувати кредити до 70% його зовнішньої заборгованості.

Про це повідомляється на офіційному веб-сайті фінансової установи.

"Загальна сума зовнішньої заборгованості Укрпромбанку складає 120 мільйонів доларів США. За результатами переговорів із зовнішніми кредиторами Укрпромбанку, на сьогоднішній день вони готові реструктурізуваті до 70% зовнішньої заборгованості банку. Переговори продовжуються", - йдеться в повідомленні.

Укрпромбанк наголошує в документі на тому, що веде активну підготовчу роботу до рекапіталізації з боку держави, в результаті якої в банк буде інвестовано 5,5 мільярдів гривень.

Реклама:

"Основні умови, які банк повинен виконати перед рекапіталізацією, - це реорганізація банку у форму публічного акціонерного товариства (пат), реструктуризація зовнішньої заборгованості, зміна розміру статутного капіталу з урахуванням розміру регулятивного капіталу", - зазначається в повідомленні.

Банк вже розробив індивідуальну програму рекапіталізації: вона погоджена з Нацбанком України і очікується її узгодження з департаментом з питань участі держави в капіталізації банків Міністерства фінансів.

Як повідомлялося, Укрпромбанк не потрапив під державну програму рекапіталізації банків. Але, за словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, банк можуть рекапіталізувати за умови його домовленості з кредиторами про реструктуризацію кредитів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про участь у рекапіталізації перших трьох проблемних системних банків: Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ" на загальну суму 9,57 млрд. грн.

Укрпромбанк зареєстрований 1989 року. Його мережа складається з 26 філій та 272 відділень. Банк входить до першої групи банків за рейтингом НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: