Україна й Росія зібрались ділити рибалок в Азовському морі

Понеділок, 15 червня 2009, 14:32

Україна й Росія обговорять делімітацію україно-російського державного кордону в Азовському морі 16-17 червня в Москві (Росія).

Про це на брифінгу заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, повідомляє агентство "Українські новини".

Це питання сторони мають намір розглянути в ході 31-го раунду переговорів делегації України й Росії з питань урегулювання правового статусу Азовського моря й Керченської протоки й розмежування морського простору в Чорному морі.

За словами Кирилича, також під час засідання сторони мають намір обговорити врегулювання питань, що стосуються акваторії Керченської протоки, розмежування територіальних морів, континентального шельфу й виключних економічних зон.

Реклама:

Крім того, сторони обговорять підготовку проектів двосторонніх угод про співробітництво у сфері судноплавства, рибальства, захисту морського середовища й екологічної безпеки в Азовському й Чорному морях, а також у Керченській протоці.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко сподівається на завершення делімітації україно-російського морського кордону в 2009 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!