"ДТЕК" майже на чверть скоротить інвестпрограму

Понеділок, 15 червня 2009, 14:20

Інвестиційна програма енергетичного холдингу "ДТЕК" (Донецьк) у 2009 році скоротиться на 23,5% - до 1,3 млрд. гривень.

Про це заявив генеральний директор холдингу Максим Тимченко в інтерв'ю газеті "Дело".

"Минулого року її (інвестпрограми) бюджет був 1,7 млрд. гривень, цього - 1,3 млрд. гривень. Всі наші стратегічні проекти продовжують фінансуватися", - сказав він.

За його словами, понад 50% інвестицій у 2009 році будуть направлені на розвиток вугледобувного напрямку, близько 30% - на розвиток створення холдингу.

Реклама:

Тимченко також повідомив, що на початок 2009 року кредитний портфель "ДТЕК" становив 490 млн. доларів при 35 млн. доларів на вільних кредитних лініях.

"Думаю, до кінця року ми його наростими. З урахуванням виплат за кредитами - близько 40 млн. доларів до кінця року - і реструктуризації боргів ми плануємо залучити від 100 до 130 млн. доларів", - відзначив він.

Гендиректор "ДТЕК" додав, що переговори про додаткове залучення кредитних коштів ведуться, в першу чергу, з російськими та українськими банками, "які розуміють політичну та економічну ситуацію в Україні і готові взяти на себе пов'язані з цим ризики".

При цьому він підкреслив, що холдинг чітко виконує свої зобов'язання з погашення раніше залучених кредитів.

"На 31 грудня 2008 року співвідношення чистого боргу до показника EBITDA в нашій компанії склало 0,91, що дозволяє нам успішно керувати ліквідністю і збільшувати розмір кредитного портфеля", - підсумував Тимченко.

"ДТЕК" створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк).

Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

На початку червня "ДТЕК" завершив процес ребрендингу, відмовившись від географічної прив'язки в назві компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: