У Вінського націлились на спальні вагони

Понеділок, 15 червня 2009, 13:38 -

Уряд має надати Мінтрансзв'язку розширені повноваження щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів у СВ-вагонах у внутрішньому та міжнародному сполученні, які користуються попитом у забезпечених верств населення.

Про це ідеться у проекті постанови Кабміну "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом", розробленого Міністерства транспорту та зв'язку і Державною адміністрацією залізничного транспорту ("Укрзалізниця"), повідомляє прес-служба Мінтранзв'язку.

Проектом передбачено, що Мінтрансзв'язку, за погодженням з Мінекономіки, наказом встановлюватиме соціально важливі тарифи, а саме: тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у загальних плацкартних та купейних вагонах пасажирських поїздів.

Порядок встановлення приміських тарифів залишається без змін.

Реклама:

Одночасно проектом акта передбачено, що Мінтрансзв'язку самостійно встановлює рівень тарифів на перевезення пасажирів залізничним транспортом у СВ-вагонах пасажирських поїздів у внутрішньому та міжнародному сполученні.

Установлення Мінтрансзв'язку тарифів на перевезення пасажирів у СВ-вагонах залізничним транспортом у внутрішньому та міжнародному сполученні буде здійснюватися згідно з відповідним порядком, який буде передбачати суцільний моніторинг цілого ряду макро- та мікроекономічних показників, що впливають на ціноутворення, у тому числі буде відслідковуватися рівень платоспроможності населення.

Уведення нового порядку, що буде також враховувати рівень платоспроможності населення, внесе позитивні зміни в сферу обслуговування пасажирів залізничним транспортом, зробить пасажирські перевезення у СВ-вагонах більш доступними.

Разом із правом на встановлення тарифів з'явиться можливість гнучкої їх зміни в залежності від попиту, сезонності, напрямку, часу придбання квитків.

Гнучка система зміни тарифів передбачає як збільшення, так і зменшення тарифів відповідно до загальних принципів ціноутворення, зазначають у Мінтрансзв'язку.

Така диференціація тарифів надасть можливість, зокрема, їх коригувати за допомогою системи коефіцієнтів, які будуть передбачені для встановлення знижки на вартість проїзду: на непопулярні маршрути; у період зниженого попиту на пасажирські перевезення; для організованих груп пасажирів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: