Думка експерта: криза на фондовому ринку завершилася

Понеділок, 15 червня 2009, 10:54

За результатами роботи світового фондового ринку минулого тижня можна сказати, що позитивні тенденції превалюють.

Про це у коментарі "Економічній правді" заявив радник голови правління АБ "Укргазбанк" Олександр Охріменко.

"Як і очікувалося, інвестори продовжують розпродавати акції куплені "на дні". Це, перш за все, характерно для американського ринку акцій, що взагалі завжди тяжів до дати "4 липня", коли йде масовий розпродаж акцій", - сказав він.

Експерт зазначив, що те ж саме можна сказати і про російський та український ринки акцій.

Реклама:

"Деяке пожвавлення на ринки внесло подорожчання нафти на світовому ринку. На російському ринку це було більш помітно, на українському ринку позитивний ефект від цієї новини позначилася на динаміці акцій ВАТ "Укрнафта", - сказав він.

Експерт зазначив, що це відбулося тому, що з нафтовими компаніями подорожчали і акції енергетичних компаній.

Але чи вдасться повторити цей ефект наступного тижня - прогнозувати наразі він не береться.

За його словами, багато в чому динаміку ринку українських акцій визначатимуть не ціни на нафту, а динаміка залучення грошей інститутами спільного інвестування (ІСІ).

"Зростання чистих активів більшості ринкових ІСІ стимулювало часткове повернення грошей на ринок спільного інвестування. Якщо ця тенденція продовжиться, то, швидше за все, загальна динаміка ринку українських акцій буде позитивною, хоча й не такою активною, як того хотілося б", - сказав Охріменко.

За його словами, загальна тенденція зниження цін на світовому ринку акцій буде впливати і на динаміку зростання цін на українському ринку акцій.

Як повідомлялося, американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 завершили минулий тиждень підйомом на тлі підвищених очікувань відновлення економіки США. Більшість європейських індексів також завершили минулий тиждень зростанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!