Чорноморський флот Росії почав віддавати борги

Понеділок, 15 червня 2009, 09:18

Чорноморський флот Росії (ЧФ РФ) почав виплачувати борги Севастополю.

Про це заявив перший заступник голови міської державної адміністрації Володимир Казарін, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Якщо ще зовсім недавно борги ЧФ РФ по заробітній платі перед вільнонайманими працівниками становили 12 млн. гривень, то зараз вони вже погашені", - цитує сказав він.

"Борги 2003 року погасили, на 13-м судноремонтниому заводі ЧФ РФ погасили. Зараз борги складають трохи більше 5 млн. гривень, і нас запевняють, що і ця частина боргу, що залишилася, буде погашена", - додав Казарін.

Реклама:

Крім того, перший заступник голови адміністрації підкреслив, що влада Севастополя вимагає, щоб ЧФ РФ погасив борги перед Пенсійним фондом.

"Зараз 50% боргів перед головним управлінням Пенсійного фонду України в місті Севастополі, а вони в сумі становлять близько 12 млн. гривень, - так ось, 6 млн. 100 тис. гривень - це борги Чорноморського флоту", - розповів він.

"Російська сторона ці борги визнає, і на засіданні підкомісії повідомили, що розуміють соціальну важливість погашення боргу, і запевнили нас, що найближчим часом будуть вжиті заходи щодо погашення боргів. Сподіваємося, що це буде зроблено", - сказав Казарін.

Він також додав, що на засіданні підкомісії піднімалися й інші питання, пов'язані з функціонуванням ЧФ.

"Зокрема, вони мають борги, затримують проплату коштів на соціально-економічний розвиток міста. Так, за підсумками минулого року недоплачено, не перераховано Севастополю 2 млн. (гривень), на сьогодні борг цього року складає вже 1,4 млн. (гривень)", - заявив чиновник , додавши, що росіяни пообіцяли найближчим часом надіслати комісію, яка вивчить цю ситуацію.

Як відомо, раніше Україна звернулася з проханням до російської сторони погасити борги підприємств, установ та організацій Чорноморського флоту Росії перед Пенсійним фондом України та іншими соціальними фондами по сплаті податків та виплаті заробітної плати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!