Жеваго запропонував Коломойському продати частку в Ferrexpo

Середа, 10 червня 2009, 11:40

Виконавчий директор і співвласник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго запропонував міноритарним акціонерам компанії Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову продати свої акції.

Таким чином основний акціонер Ferrexpo (Жеваго) намагається публічно закликати співвласників групи "Приват" вийти із спільного бізнесу, пише видання "Дело".

"Ferrexpo демонструє гарні результати. Незважаючи на це, Коломойський і Боголюбов продовжують скаржитися на компанію. Якщо вони вважають, що компанія не справляється із своїми завданнями, то можуть продати свої акції", - сказав Жеваго.

Цю заяву було зроблено українським бізнесменом перед позачерговими зборами акціонерів Ferrexpo, які відбулися в п'ятницю. Ініціаторами позапланової зустрічі власників компанії стали Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, яким на двох належить більше 10% Ferrexpo.

Реклама:

Основне питання порядку денного - включення до складу ради директорів компанії самого Боголюбова і голови інвестиційної компанії "Ренесанс Капітал Україна" Григорія Гуртового. Тим не менш керівництво Ferrexpo вже закликало акціонерів голосувати проти розширення діючого складу ради директорів.

"Сьогодні рада директорів Ferrexpo ідеально збалансована. Якщо ж до його складу увійдуть Боголюбов та Гуртовий, цей баланс буде порушено", - пояснив позицію компанії директор з розвитку бізнесу Ferrexpo Гевін МакКей.

Немає сумнівів в тому, що голосувати проти розширення складу ради директорів буде сам Жеваго, якому належить 51% акцій Ferrexpo. Другий найбільший акціонер, від якого буде залежати прийняття рішення, це чеський підприємець Зденек Бакай. Його компанії RPG Industries належить майже 25% акцій Ferrexpo. Однак щорічні збори акціонерів Ferrexpo показали, що Бакай підтримує Жеваго.

Це свідчить про те, що вже сьогодні можна з великою часткою ймовірності стверджувати, що позачергові збори акціонерів закінчаться невдачею для Коломойського і Боголюбова. В результаті співвласники "Привату" не отримають можливості впливати на операційну діяльність Ferrexpo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: