"Газпром" не хоче купувати дорогий туркменський газ

Понеділок, 1 червня 2009, 16:28

"Газпром" запропонував Туркменії обмежити обсяги постачанння газу, що купуються російською стороною, або знизити ціну.

Про це у понеділок в Челябінську заявив заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв, повідомляє РІА "Новости".

"Ми запропонували обмежити обсяги постачань газу, оскільки туркменський газ купувався за такими цінами, як на європейському ринку. Тому якщо сьогодні Європа за такими цінами газ не бере, то ваш газ з вашою ціною реалізовувати нікуди: потрібно переглядати ціну або об`єми", - сказав Голубєв на брифінгу.

За його словами, основним споживачем туркменського газу є Україна, яка скоротила обсяг споживання на 40%, - на 22 мільярди кубометрів, також скоротили споживання багато європейських країн.

Реклама:

"Думаю, що найближчим часом робота буде продовжена. Ми знайдемо розумні і взаємовигідні інтереси", - додав він.

Як повідомлялося, у ніч на дев`яте квітня сталася аварія на туркменській ділянці газопроводу САЦ-4. З моменту аварії транспортування туркменського газу до Росії не здійснюється.

МЗС Туркменії заявляв, що аварія викликана скороченням відбору газу з газопроводу російською компанією "Газпром експорт".

Як повідомив минулої п`ятниці директор геологічного інституту госкорпорації "Туркменгеологія" Одек Одеков, наразі газопровід відновлений і готовий до прокачування, відновлення постачань є предметом комерційних переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!