Нацбанк забере у "Привата" заправки?

Понеділок, 1 червня 2009, 11:45

Тимчасова адміністрація "Укрпромбанку" (Київ) бореться в судах із групою "Приват", протидіючи виведенню мережі автозаправних станцій ANP з-під застави, повідомив тимчасовий адміністратор банку Костянтин Раєвський.

Про це йдеться у повідомленні агентства "Інтерфакс-Україна".

"Суди продовжуються, ми зі свого боку протидіємо "Привату", висуваємо свої аргументи... Виведення з-під застави заправок - це неправомірна дія, з якою треба боротися", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".

За його оцінкою, переваги поки що не має жодна сторона: боротьба йде на рівних.

Реклама:

"Більш як 40% активів банку - кредити під заставу заправок ANP. Від них дуже залежать вкладники, з якими зараз не може розрахуватися банк... Судитися за ці заправки проти "Укрпромбанку" - це, практично, судитися проти держави", - додав Раєвський.

При цьому, за його словами, частина цих заправок знаходиться в заставі у Нацбанку, виступаючи забезпеченням за кредитами рефінансування.

Раєвський також констатував, що банк порушував нормативи Нацбанку щодо обсягів кредитування інсайдерів. "Я не пам'ятаю випадків, коли в суді хтось був оголошений розкрадачем власності після підтасування документів банків", - сказав Раєвський щодо перспективи покарання винних.

Тимчасовий адміністратор банку також повідомив, що власники кредитно-фінансової установи не беруть участі в процесі його оздоровлення.

Говорячи про поточну роботу в банку, Раєвський відзначив, що йде процес реорганізації банку в акціонерне товариство з товариства з обмеженою відповідальністю, а також ведуться переговори з кредиторами про реструктуризацію зовнішньої заборгованості, що складає 120 млн. дол.

Тимчасовий адміністратор банку уточнив, що наприкінці 2009 року банк повинен виплатити зовнішніх зобов'язань на суму 40 млн. дол., але кредитори лояльно ставляться до ідеї реструктуризації.

"У нас є синдикований кредит, у ньому вісім учасників. Цей кредит залучений у травні минулого року терміном на рік. По ньому питання знаходиться в стадії вирішення", - сказав він.

Як повідомлялося, НБУ увів тимчасову адміністрацію в "Укрпромбанк" із 21 січня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: