"Укрсоцбанк" отримає 100 мільйонів від ЄБРР

Четвер, 7 травня 2009, 11:57

Рада директорів Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) схвалила виділення "Укрсоцбанку" субординованого кредиту в розмірі 100 млн. доларів.

Цей кредит призначений для продовження кредитування реального сектора економіки України в умовах дефіциту джерел комерційного фінансування, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на повідомлення прес-служби ЄБРР.

Кошти будуть надані для підтримки власних коштів банку (буде враховуватися як капітал другого рівня), а також для кредитування українських підприємств.

"Кредит для "Укрсоцбанку" є важливою складовою частиною роботи ЄБРР щодо подолання фінансової кризи в Україні, яка сконцентрована на участі в рекапіталізації життєздатних і системно важливих банків в Україні", - сказано в релізі ЄБРР.

Реклама:

Крім того, ЄБРР також планує надати кредит розміром 25 млн. доларів для компанії "UniCredit Лізинг Україна".

Обидва кредити є частиною спільного проекту з групою UniCredit щодо продовження інвестування 432,4 млн. євро у країни Східної Європи з метою підтримки реального сектора економіки для подолання наслідків світової економічної кризи на регіон.

Цей проект є частиною спільної програми ЄБРР, Світового Банку та Європейського Інвестиційного Банку по виділенню 24 млрд. евро для підтримки банківського сектора в країнах регіону і надання ресурсів для подальшого кредитування компаній, що долають наслідки кризи.

У першому кварталі 2009 року ЄБРР здійснив інвестиції на суму 1,1 млрд. євро, що на 64% перевищує показники аналогічного періоду 2008 року.

Загальний обсяг капіталовкладень ЄБРР в регіон в поточному році очікується на рівні 7 млрд. євро, що на 30% більше, ніж у попередньому році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: