У Тимошенко хочуть закріпити "тверді котирування" на фондових біржах

Середа, 6 травня 2009, 15:57

Пропозиції купівлі-продажу на фондових біржах повинні бути тільки безвідзивними ("твердими"), вважає Кабінет міністрів і пропонує закріпити відповідну норму законом.

Відповідний урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства на ринку цінних паперів" зареєстрований у Верховній раді і оприлюднений на її веб-сайті.

"Щоб уникнути" махінацій "при купівлі/продажу цінних паперів на регульованому ринку пропонується законодавчо застосувати принцип безвідкличного пропозиції для всіх учасників торгів", - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Відповідно до нього, біржі будуть зобов'язані повідомляти Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) про невиконання зобов'язань учасниками торгів.

Реклама:

Крім того, Кабінет міністрів вніс до парламенту проект поправок до Закону "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".

У ньому він ініціює розширення повноважень ДКЦПФР за рахунок надання комісії права не тільки анулювати ліцензії професійним учасникам ринку, але й припиняти їх дію на термін до одного року у разі порушення законодавства про цінні папери.

Крім того, поправки передбачають введення платної видачі дубліката ліцензій.

Як відомо, провідні українські біржі декларують торгівлю тільки за "твердими" котируваннями, хоча ДКЦПФР час від часу критикує їх за відсутність жорсткого контролю за дотриманням цієї умови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!