Бойко: Жодна компанія не платить за газ наперед

П'ятниця, 29 травня 2009, 22:04

100% передоплата за газ - це беспрецендентний пункт, якого немає ні в одному договорі "Газпрому" з жодною європейською компанією.

Про це заявив депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів, колишній голова Мінпаливенерго Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Там є штрафні санкції за несвоєчасну оплату. Але в жодному договорі - ні з RUR GAZ, ні з Gaz de France, ні з Eni, ні з фінами, ні з румунами - ні з ким немає, що повинна бути передоплата за 10 днів до початку місяця", - сказав він.

За словами Бойка, це - кабала, яка для України непід'ємна, "оскільки зрозуміло, що теплокомуненерго розраховуються після проходження місяця, люди отримують субсидії, субвенції, проводять розрахунки до 15 числа".

Реклама:

"Хто займався - той розуміє, що це просто неможливо зробити", - наголосив він.

Як відомо, раніше "Газпром" висловив сподівання, що ЄС не усунувся від подолання можливих труднощів з транзитом газу через Україну.

За даними російського газового концерну, тяжкий фінансовий стан "Нафтогазу України" погрожує здатності України оплачувати поставки російського газу.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер висловлював побоювання, що "Нафтогаз України" не зможе своєчасно оплатити поставки російського газу до Україну у травні, і не виключив можливості переходу на систему 100% передоплати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!