"Укрінтеренерго" визначилося з початковою ціною електроенергії на експорт

П'ятниця, 29 травня 2009, 18:29 -

Держпідприємство "Укрінтеренерго" визначило початкову ціну на аукціонних торгах 8 червня електроенергії, яка буде експортуватися до Угорщини, Словаччини або Румунії у період з 10 по 30 червня, в розмірі 0,054 долара за 1 кВт/год.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті компанії.

Відповідно до повідомлення, "Укрінтеренерго" виставить на торги один лот електроенергії потужністю поставки 100 МВт і мінімальним об'ємом 50,4 млн кВт/год. Крок аукціону становить 0,001 долара.

"Укрінтеренерго" також оприлюднило затверджене держпідприємством положення про організацію та проведення аукціону з продажу електроенергії на експорт в червні 2009 року.

Реклама:

Документ містить умови допуску претендентів до участі в аукціонних торгах та порядок їх проведення.

Згідно з документом, претендентом на участь у торгах може бути лише іноземний суб'єкт господарювання (юридична особа), який бажає придбати електроенергію для експорту.

Брати участь в аукціоні мають право компанії, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до дня проведення аукціонних торгів і які мають позитивні фінансові результати діяльності за 2008 рік.

Компанії, які є учасниками судових розглядів у відношенні організатора аукціону на дату його проведення, а також компанії, які мають заборгованості за розрахунками, не мають права брати участь у цьому аукціоні.

Претенденти на участь в аукціонних торгах, згідно з умовами, повинні надати всі необхідні і перераховані в положенні документи до 4 червня 2009 року.

"Укрінтеренерго" також оприлюднило основні умови зовнішньоекономічного контракту на експорт електроенергії, який буде укладатися з переможцями аукціонних торгів, та форму заявки на участь в аукціоні.

Претендент на участь в аукціоні разом із заявкою про участь у торгах повинен надати банківську гарантію в розмірі 1,4 млн. доларів.

Як повідомлялося, попередній аукціон з продажу електроенергії на експорт "Укрінтеренерго" оголосило восени 2007 року, після чого аукціони були припинені через судових спорів.

У липні 2009 року також очікується перший аукціон на право доступу до електромереж для експорту після того, як Верховна рада навесні подолала вето президента на закон про аукціонний доступ до експорту електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: