Баррозу: У ЄС немає грошей, щоб купити газ для України

П'ятниця, 29 травня 2009, 14:59

Президент Єврокомісії Жозеф Барозу заявляє, що ЄС поки не може допомогти Україні фінансово в оплаті за газ.

Про це він заявив на прес-конференції у п'ятницю, розповідаючи про зміст своєї телефонної розмови з прем'єром Росії Володимиром Путіним, повідомляє агентство "УНІАН".

"Він повідомив, що Україна просила певну підтримку щодо фінансування. Я дав Путіну нашу оцінку ситуації", - сказав Баррозу.

"Це дуже складно з нашим нинішнім європейським бюджетом допомогти Україні", - додав він.

Реклама:

Водночас, Баррозу повідомив, що подякував Путіну за інформацію, яка, на його думку, дає можливість попередити можливу кризу.

"Я пообіцяв порушити це питання на зустрічі з лідерами країн-членів ЄС з тим, щоб зрозуміти, що ми можемо зробити на цьому етапі", - зазначив президент Єврокомісії.

Як відомо, раніше "Газпром" висловив сподівання, що ЄС не усунувся від подолання можливих труднощів з транзитом газу через Україну.

За даними російського газового концерну, тяжкий фінансовий стан "Нафтогазу України" погрожує здатності України оплачувати поставки російського газу.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер висловлював побоювання, що "Нафтогаз України" не зможе своєчасно оплатити поставки російського газу до Україну у травні, і не виключив можливості переходу на систему 100% передоплати.

Міністр палива та енергетики Юрій Продан заявляє, що уряд докладе всіх зусиль для забезпечення своєчасних розрахунків НАК "Нафтогаз України" за природний газ, що поставляється в травні.

Виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський теж упевнений, що НАК "Нафтогаз України" своєчасно і в повному обсязі сплатить природний газ, отриманий у травні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!