Банкіри не хочуть платити пеню за простроченими депозитами

П'ятниця, 29 травня 2009, 13:17

Асоціація українських банків (АУБ) вважає неприпустимим законодавче введення сплати банками пені за прострочення повернення депозитів.

Про це сказано в повідомленні прес-служби АУБ, повідомляє агентство "Українські новини".

Асоціація, зокрема, виступає проти прийняття парламентом відповідного законопроекту №4383 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності банку за порушення умов внеску (депозиту)".

"Неприйнятним з погляду АУБ є законопроект №4383. Він передбачає встановлення пені за порушення умов договору банківського вкладу (депозиту) щодо своєчасності повернення внесків, у розмірі 1% від суми внеску за кожний день прострочення", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Такі ініціативи щодо розміру пені, як підкреслює АУБ, суперечать статті 343 Господарського кодексу й статті 3 закону "Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань".

Президент АУБ Олександр Сугоняко звернувся до голови парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності Миколи Азарова з обґрунтуванням недоцільності прийняття даного законопроекту.

Як повідомлялося, законопроект №4383 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відповідальності банку за порушення умов внеску (депозиту)" внесений на розгляд парламенту депутатом від фракції Комуністичної партії Володимиром Даниленком і зареєстрований у Раді 16 квітня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: