General Motors робить останні кроки до банкрутства

П'ятниця, 29 травня 2009, 10:50

Засідання ради директорів General Motors може прийняти рішення про початок процедури банкрутства після додаткових переговорів з найбільшими власниками акцій.

Джерела в компанії повідомили про те, що такий варіант розвитку ситуації "цілком ймовірний", пише видання "Дело".

Між тим, поки що остаточне рішення ще не прийняте, тому що компанія продовжує переговори з урядами США і Канади.

Нагадаємо, адміністрація президента США підготувала план, згідно з яким GM буде націоналізована. В рамках цього плану влада США і Канади планують виділити на реструктуризацію GM ще 39 млрд. дол. в обмін на отримання трьох чвертей акцій компанії.

При цьому мажоритарним акціонером GM стане міністерство фінансів США. Таким чином, загальний обсяг фінансової допомоги наданої GM досягне 60 млрд. дол. Однак американський мінфін не планує залишатися акціонером GM надовго і брати активну участь у діяльності компанії.

28 травня, представники GM не змогли досягти згоди з представниками уряду Німеччини, а також автоконцерну Fiat і Magna про продаж свого європейського підрозділу - компанії Opel.

Представники американського автогіганта зажадали додаткового фінансування на 300 млн. євро (415 млн. дол), однак німецька сторона не висловила готовність надати ці кошти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!