Ахметівська компанія хоче продавати електроенергію до Білорусі

Четвер, 28 травня 2009, 20:33 -

Енергогенеруюча компанія ТОВ "Східенерго" і білоруська "МГ-Мотор" 19 травня 2009 року уклали контракт на постачання української електроенергії потужністю 250 МВт.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Донбаської паливно-енергетичної компанії" (ДПЕК), до складу якої входить "Східенерго".

Контракт укладений до кінця 2009 року з можливістю пролонгації. При цьому ціна електроенергії буде визначена після узгодження можливості експорту.

"Наразі "Східенерго" чекає узгодження можливості експорту електроенергії від Міністерства палива та енергетики і Національної комісії регулювання електроенергетики", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці 2008 року "Східенерго" та System Consulting ZRt (Угорщина) уклали контракт на постачання української електроенергії до Угорщини потужністю від 245 МВт до 350 МВт.

При цьому директор зі стратегії та M&A "ДПЕК" Віталій Бутенко заявляв, що Мінпаливенерго ігнорує звернення щодо погодження технічної можливості здійснення експорту електроенергії для "Східенерго" до Угорщини.

"ДПЕК" створена у 2005 році для управління енергетичними активами групи "СКМ", що належить Рінатові Ахметову. Їй делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Україна припинила комерційні поставки електроенергії до Білорусі з 1 липня 2007 року через те, що держконцерн "Беленерго" не погодився на запропоноване українською стороною підвищення цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: