Інвестувати в Україну вигідно, незважаючи на ризики?

Четвер, 28 травня 2009, 15:14 -

Перспективи та вигоди інвестування в Україну значно перевищують наявні ризики.

Про це під час П'ятої щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital заявив віце-прем'єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря, повідомляє урядова прес-служба.

"Є всі підстави вважати, що завдяки спільним зусиллям уряду України та національного бізнесу міжнародне інвестиційне співтовариство переконається, що перспективи та вигоди інвестування в Україну значно перевищують наявні ризики", - сказав він.

За словами Немирі, незважаючи на всі негативи для економічного розвитку, світова фінансово-економічна криза дає Україні шанс вийти з неї з модернізованою, адаптованою до світових стандартів економікою, з вдосконаленим управлінням і технологічною базою виробництва.

Реклама:

"Найбільш погані часи вже позаду, але це не означає, що можна сидіти, склавши руки. Наша економіка знаходиться на шляху відновлення, а дії уряду щодо подолання наслідків кризи можуть стати зразком для нашого регіону", - зазначив Немиря, говорячи про економічну ситуації в Україні.

Віце-прем'єр-міністр підкреслив, що уряд завжди відкритий до конструктивного діалогу та активної співпраці з представниками банківських кіл, інвесторами, які хочуть розвивати свій бізнес в Україні.

Як повідомлялося, за даними Державного комітету статистики, в І кварталі 2009 року в економіку України іноземними інвесторами вкладено 1 млрд. 175,5 млн. доларів прямих інвестицій, що складає 36,2% обсягів І кварталу минулого року.

З країн ЄС надійшло 684,1 млн. доларів (58,2% загального обсягу), з країн СНД - 297,4 млн. доларів (25,3%), з інших країн світу - 194,0 млн. доларів (16,5%) .

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: