Довіра до економіки єврозони відновлюється

Четвер, 28 травня 2009, 13:27

Зведений індекс ділової та споживчої довіри до економіки єврозони виріс у травні до максимального рівня з листопада минулого року - 69,3 пункту.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на дані Європейської комісії.

У квітні значення індикатора становило 67,2 пункту. Аналітики очікували збільшення травневого показника до 69 пунктів.

Зростання довіри до економіки регіону обумовлене посиленням оптимізму, що рекордно низька базова процентна ставка Європейського центрального банку (ЄЦБ), а також урядові програми із стимулювання підйому сприяють виходу економіки з рецесії.

Все більш очевидним стає той факт, що найгірший період кризи вже позаду, оскільки покращується ситуація у виробничому секторі та сфері послуг, а фондові ринки зростають.

"Економіка, як і раніше, знижується у другому кварталі, однак темпи падіння значно більш повільні, ніж у першому кварталі, - відзначає головний економіст з європейських ринків Fortis в Амстердамі Нік Куніс. - Індекс довіри до економіки піднімається з дуже низьких рівнів, і ми повинні це враховувати".

Індекс споживчої довіри в єврозоні у травні залишився на рівні мінус 31 пункт, індекс ділової довіри знизився до мінус 34 пунктів з мінус 35 пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!