Колишній власник банку "Київ" заборгував йому 100 мільйонів

Четвер, 28 травня 2009, 12:13

100 мільйонів гривень протягом найближчого місяця зобов'язаний повернути акціонерному комерційному банку "Київ" його колишній власник Микола Марченко.

Про це на зустрічі з ініціативною групою вкладників повідомив тимчасовий адміністратор Національного банку України Віктор Мироненко.

За словами Мироненко, такий крок продиктований складною фінансовою ситуацією в банку, а також тим, що більшість кредитів видавалися за одноосібною вказівкою Марченко.

"З колишнім власником банку ми домовилися, що протягом місяця їм буде погашена частина прострочених кредиторських платежів. Зокрема, із 100 мільйонів гривень 80 мільйонів планується погасити шляхом взаємозаліків, а 20 мільйонів - повернути в банк у вигляді готівкових грошей", - уточнив він .

Тимчасовий адміністратор НБУ розповів, що на сьогоднішній день АКБ "Київ" заборгував своїм клієнтами більше 730 мільйонів гривень. Кредиторів борги перед банком становлять понад 1,486 мільярда гривень.

Він зазначив, що днями в АКБ "Київ" була реорганізована служби безпеки. Новому керівнику служби безпеки АКБ "Київ" Олександру Калюжному доручено надавати всебічну допомогу в поверненні прострочених кредитів та відсотків.

Тимчасовий адміністратор НБУ також виразив упевненість, що найближчим часом буде прийняте остаточне рішення по рекапіталізації АКБ "Київ".

"Як тільки ми отримаємо гроші, в банку почнуть виплачуватися в першу чергу депозити, термін яких завершився, відсотки за депозитними вкладами, зарплати, пенсії, а також інші нагальні платежі", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!