Гроші МВФ не витратять на борги банків

Четвер, 28 травня 2009, 11:44

Міністерство фінансів заперечує інформацію щодо витрачання коштів МВФ на погашення боргів банків.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Кошти, які надходять за програмою stand-by використовуються лише в цілях, зазначених у Меморандумі між урядом України та МВФ та жодним чином не можуть бути спрямовані на погашення боргів банків, що підлягають капіталізації державою", - зазначається в повідомленні.

За пропозицією Національного банку Міністерство фінансів розглядає питання щодо участі держави у капіталізації семи банків.

Реклама:

"Враховуючи те, що основною метою проведення капіталізації банків є стабілізація їх діяльності, захист інтересів вкладників та зменшення соціальної напруги, вирішення потребує велика кількість питань, пов'язаних з цим процесом. Зокрема, наявність значної суми зовнішньої заборгованості цих банків, яка складає близько 1,4 млрд. дол.", - підкреслюють в міністерстві.

В повідомленні говориться, що робота щодо врегулювання питань погашення зовнішньої заборгованості проводиться тимчасовими адміністраторами банків разом із залученими ними експертами.

Під час опрацювання пропозиції Національного банку щодо капіталізації, уряд України сформулював попередню умову до всіх семи банків, згідно з якою держава розгляне питання участі у капіталізації лише у разі реструктуризації всіх зовнішніх зобов'язань, наголошується в повідомленні.

На думку міністерства, така реструктуризація має проводитися на принципах комплексного врегулювання, що базується на рівному ставленні до кредиторів, зняття з банків надмірного боргового навантаження, приведення боргового профілю у відповідність до плану фінансового оздоровлення та бізнес-плану банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!