Фонди, що інвестують країни СНД, фіксують приплив капіталу

П'ятниця, 22 травня 2009, 13:14

Приплив капіталу до фондів, що інвестують в активи РФ і країн СНД, за даними Emerging Portfolio Fund Research (EPFR), з 14 до 20 травня 2009 року склав 18,9 млн. дол. проти 79 млн. дол. тижнем раніше.

Про це повідомляється в огляді фінансової корпорації "Уралсиб", повідомляє агентство "Интерфакс".

Таким чином, приплив капіталу в фонди, що інвестують в активи РФ і країн СНД, з 1 січня до 20 травня 2009 року досяг 357 млн. дол.

За даними EPRF, за тиждень з 14 до 20 травня чистий приплив коштів на ринки, що розвиваються, склав 2,5 млрд. дол. проти 3,6 млрд. дол. тижнем раніше.

Таким чином, приплив скоротився майже на третину, хоча і залишився на досить високому рівні.

Реклама:

На думку аналітика ФК Андрія Богдановича, наступний тиждень обіцяє бути дуже цікавим, враховуючи, що російський ринок досяг нового локального максимуму.

Уповільнення припливу капіталу відображає стурбованість інвесторів з приводу перспектив ринку, однак якщо індекси подолають нинішні максимуми, можлива чергова хвиля зростання, вважає експерт.

Між тим аналітик Альфа-банку Ангеліка Генкель чекає продовження зниження цін на російських фондових біржах. При цьому вона зазначає, що поки підтримку ринку надають зростаючі світові ціни на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!