МВФ не поспішає збільшувати фінансування для України

П'ятниця, 22 травня 2009, 09:13

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) може переглянути питання збільшення обсягів фінансової підтримки для України.

Про це заявила директор департаменту зовнішніх відносин МВФ Керолайн Аткінсон, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми щойно завершили перший перегляд. Це було на початку травня", - сказала вона на традиційному брифінгу в МВФ, що проходить по четвергах раз на тиждень.

"Голова місії оголосила, що місія вивчить фінансові потреби в ході другого перегляду", - додала Аткінсон, відповідаючи на питання про можливе збільшення фінансування для України.

Раніше голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбашіоглу повідомляла, що другий перегляд програми намічений на червень, і у разі успішного його завершення рада директорів фонду після 15 червня може виділити Україні третій транш розміром 2, 125 млрд. SDR (3,26 млрд. дол.. за поточним курсом) .

Як повідомлялося, МВФ затвердила кредитну програму stand by для України загальним обсягом 11 млрд. SDR  на початку листопада минулого року і тоді ж виділив перший транш по ній розміром 3 млрд. SDR (4,5 млрд. дол. на той момент).

Також МВФ підтримав пропозицію української сторони збільшити розмір другого траншу до 1,9 млрд. SDR (2,85 млрд. дол.) і направити понад половину вказаної суми на покриття дефіциту бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!