Половина грошових переказів до України прийшли з Росії

Неділя, 17 травня 2009, 11:52

У 2008 році 48% всіх грошових переказів, що надійшли до України, було переказано з Росії.

Про це під час круглого столу заявила начальник відділу моніторингу платіжних систем департаменту платіжних систем Національного банку України Олена Махаєва, повідомляє агентство "УНІАН".

За її словами, до Росії минулого року з України було переказано близько 30% всіх грошових переказів.

"Ми були здивовані, тому що вважалося, що основними каналами переказів мігрантів є Італія, Португалія, той регіон", - сказала вона.

Реклама:

Махаєва зазначила, що потоки грошових коштів, які емігранти пересилають до України, кардинально перерозподілилися за останні роки.

Всього до України надходять кошти з 190 країн світу. Окрім Росії, 9% всіх грошових переказів надходять до України із США, 6,5% - з Італії і 6% - з Іспанії.

Як повідомлялося, за прогнозами Світового банку, 2009 року обсяг грошових переказів по всьому світу становитиме близько 290 млрд. доларів.

За словами регіонального менеджера в Україні, Грузії, Вірменії і Молдавії представництва компанії Western Union Financial Services GMBH Михайла Бабіренка, 2008 року, згідно з оцінкою Світового банку, обсяг грошових переказів по всьому світу становив близько 305 млрд. доларів в країнах, що розвиваються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: