У Тимошенко вже готуються до падіння економіки на 4-6%?

П'ятниця, 15 травня 2009, 20:12

Реалістичний прогноз динаміки валового внутрішнього продукту України в 2009 році складає мінус 4-6 відсотка в порівнянні з ростом на 2,1 відсотка у 2008 році.

Про це у коментарі Reuters сказав віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря.

Представник українського уряду вперше повідомив, що Кабінет Юлії Тимошенко прогнозує падіння ВВП, тоді як згідно з офіційним прогнозом, оприлюдненим наприкінці минулого року, зростання економіки в 2009 році мало скласти 0,4 відсотка.

"Ми повинні планувати найгірший сценарій розвитку, щоб бути готовими до гіршого. Ми не наполягаємо на 0,4 відсотка (зростання ВВП). Це може бути близько мінус 4-6 відсотків", - сказав Немиря.

Реклама:

За його словами, українська економіка, що скорочуються з осені минулого року, вже досягає дна, однак уряд поки що не може дозволити собі "рожевого оптимізму".

Немиря додав, що Україна розраховує на підтримку ЄС, оскільки кредиту Міжнародного валютного фонду недостатньо для того, щоб країна могла швидко впоратися з кризою.

"Грошей МВФ недостатньо. Питання в тому, чому для таких країн, як наша сусідня Угорщина, працює підхід МВФ плюс ЄС, але це неможливо для України", - сказав він.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд і Світовий банк у квітні погіршили свої прогнози українського ВВП, знизивши їх більш ніж удвічі, - до мінус 8,0 відсотків і мінус 9,0 відсотків відповідно.

За даними Державного комітету статистики, у першому кварталі промвиробництво України впало на 31,9 відсотка. Дані Держкомстату про динаміку ВВП у перші три місяці року стануть відомі не раніше другої половини травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: