Долар зміцнюється всупереч очікуванням

П'ятниця, 15 травня 2009, 11:08

Долар США в четвер 14 травня досяг тижневого максимуму по відношенню до євро на фоні переоцінки ризикованих активів.

Аналітики, відзначаючи більш низькі, ніж очікувалося, дані про роздрібний продаж у США, вважають, що інвестори почали переконуватися, що глобальний економічний спад досяг своєї нижньої точки, і настала пора зміцнити долар, пише видання "Дело".

Ульріх Лойхтман з Commerzbank також відзначає продовження незвичайної тенденції, при якій невтішні дані по США провокують зростання долара.

"Абсолютно незрозуміло, чому інвестори продовжують купувати долари, або іноземні фондові біржі очікують цього від них, - заявив він. - Ринки все ще покладаються на долар, вважаючи його "безпечною гаванню".

Реклама:

14 травня долар виріс по відношенню до євро на тлі спаду азіатських фондових ринків.

Валюта США зміцнилася до 1,3557 дол. за один євро, в той час, як днем раніше курс становив 1,3679 дол.

Зростання курсу долара викликане падінням акцій азіатських компаній, через що американська валюта здається більш надійною, пояснюють аналітики.

"Інвестори виводять гроші з ризикових активів, відображаючи падіння котирувань азіатських акцій. На цьому тлі єна може зміцнитися до 95 за один долар, в інших парах долар буде мати перевагу", - прогнозує Масафумі Ямамото, голова одного з підрозділів Royal Bank of Scotland.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!