life:) збільшує абонентську базу

Четвер, 14 травня 2009, 19:52

Оператор мобільного зв'язку life:) заявляє, що йому вдалося збільшити абонентську базу та дохід у гривнях.

Про це повідомляється в прес-релізі компанії.

У першому кварталі 2009 року абонентська база life:) досягла 11,5 мільйонів, ринкова частка становила 21,1%, річний приріст - 22,3%.

life:) збільшив свою ринкову частку приблизно на 1% лише за один квартал, ставши єдиним GSM-оператором, якому вдалося поповнити свою абонентську базу.

Реклама:

База абонентів, активних протягом 3 місяців, виросла на 37.9% порівняно з аналогічним показником минулого року і досягла 70% усієї абонентської бази. Як у річному, так і квартальному розрахунку, life:) став єдиним оператором, який збільшив базу абонентів, активних протягом трьох місяців.

life:) зафіксував позитивний показник EBITDA розміром 3.6 млн. дол. у першому кварталі 2009 року. Зменшення у порівнянні з попереднім кварталом викликано, в основному, зростанням операційних витрат. У першому кварталі 2009 року капітальні витрати life:) становили 42.2 млн. дол.

Показники life:) є більш оптимістичними, порівняно із загальними ринковими тенденціями в контексті індикатора доходів. Незважаючи на загальне падіння доходності ринку, дохід life:) виріс у гривні та знизився тільки на 12,3% у доларовому еквіваленті. У першому кварталі 2009 року life:) зафіксував дохід у розмірі 79,1 млн. дол. та збільшив свою ринкову частку у грошовому вираженні.  

"Перший квартал 2009 року був дуже непростий для економіки України, при цьому погіршення макроекономічної ситуації серйозно вплинуло на бізнес. Станом на 31 березня 2009 року, національна валюта знецінилася на 52% проти долара порівняно  з минулим роком, проте залишилася стабільною порівняно з минулим кварталом. Однак переговори з МВФ пішли у вірному напрямку, і нещодавня новина про другий транш МВФ Україні дає змогу припускати, що для країни відкриються нові можливості. У зв'язку з цим, бізнес в Україні може сподіватися на досягнення стабільності та мінімізацію наслідків кризи", - наголосив головний виконавчий директор life:) Тансу Єен.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!