Зміцненню гривні кінця не видно?

Середа, 13 травня 2009, 18:49

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку продовжить зміцнення до долара у травні.

Таку думку висловив керівник групи радників голови Національного банку (НБУ) Валерій Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Швидше за все, зміцнення гривні продовжиться. Сьогодні був найширший крок", - сказав він.

За словами Литвицького, середньозважений курс по всіх операціях з доларом на міжбанку у середу склав 7,74 гривень за долар, зміцнившись з 7,81 гривень за долар у вівторок: офіційний курс на четвер може підсилитися до рівня нижче 7,60 гривень за долар.

Реклама:

Радник голови НБУ також висловив впевненість, що позитивний розвиток ситуації на валютному ринку дозволяє очікувати істотного скорочення обсягу продажу валюти Нацбанком.

При цьому можливе збільшення обсягу викупу НБУ надлишкової пропозиції валюти з ринку.

"Обсяг продажу валюти Нацбанком у травні буде в три-чотири рази меншим, ніж у середньому за місяць в січні-квітні", - прогнозує Литвицький.

За його даними, з початку поточного року Нацбанк продав на валютному ринку 5,7 млрд. доларів, у тому числі в травні 347 млн. доларів.

Литвицький також повідомив, що у середу до України надійшли кошти чергового траншу Міжнародного валютного фонду: з 1, 875 млрд. SDR (близько 2,8 млрд. доларів) Нацбанку спрямовані 0,875 млрд. SDR, а решта - Міністерству фінансів.

Як повідомлялося, українські банкіри відзначають, що посилення гривні в останні дні на міжбанку призвело до значного зростання пропозиції готівкової валюти з боку населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!