Порошенко може скоротити більше 3 тисяч працівників

Четвер, 9 квітня 2009, 14:52

Корпорація "Богдан" до кінця першого півріччя 2009 року може скоротити ще 3,5 тисяч співробітників.

Про це заявив прес-секретар корпорації Сергій Красуля, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні чисельність персоналу вже скорочено з 11,5 до 9,5 тисяч, а при погіршенні ситуації на авторинку число працівників скоротиться ще на 3,5 тис. людей", - сказав він.

За його словами, скорочення в основному торкнуться заводів і торгової мережі, оскільки управлінський апарат вже значно скорочений.

Як повідомлялося, в січні березні поточного року авторинок України скоротився більш ніж в 3,3 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 45 тис. од.

Падіння ринку, скорочення кредитування, неплатоспроможність громадян, відсутність чіткої державної стратегії спричинили зниження обсягів продажів, і, відповідно, виробництва автомобілів.

Корпорація, відкривши в поточному році нові заводи з виробництва легкових і вантажних автомобілів у Черкасах, створювала нові робочі місця (за рік штат працівників збільшився з 5 до 8 тисяч осіб).

У той же час, на тлі значного скорочення авторинку з кінця минулого року, і особливо в поточному році, корпорація в рамках оптимізації витрат змушена скорочувати чисельність співробітників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!