Держкомрезерв шукає, кому продати "зайвий" газ

Четвер, 9 квітня 2009, 12:49
Державний комітет України з державного матеріального резерву (Держкомрезерв) оголосив відкритий конкурс із продажу права вимоги до Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 1 млрд. 318,08 млн. кубометрів природного газу.

Відповідно до оголошення в пресі в четвер, конкурс призначений на 24 квітня, а заявки на нього приймаються до середини дня 23 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Розмір конкурсного забезпечення складає 55,42 млн. гривень.

Як повідомлялося, у лютому 2008 року колишній глава Держкомрезерву Михайло Поживанов заявив, що комітет передав "Нафтогазу України" на відповідальне збереження 1,3 млрд. кубометрів природного газу.

Потім комітет тричі безуспішно намагався реалізувати на торгах 651,15 млн. кубометрів природного газу з цього обсягу.

Реклама:

А у вересні Поживанов оцінив борг "Нафтогазу України" перед відомством у 3,5 млрд. гривень.

У листопаді уряд визначив механізм погашення взаємних боргів між "Нафтогазом України" і Держкомрезервом спеціальною постановою, однак про її практичну реалізацію нічого не відомо.

Держкомрезерв формує і забезпечує реалізацію державної політики в сфері формування, розміщення, збереження, використання і наповнення запасів державного резерву.

"Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни і є монополістом з транзиту і збереження природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!