Україна на "бульбашках" втратила 1 мільярд доларів

Вівторок, 7 квітня 2009, 20:40 -

В Україні було списано боргів на 1 мільярд доларів.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" в програмі "Шустер-Live" сказав народний депутат фракції "Наша Україна" Микола Катеринчук.

Обговорюючи з учасниками програми рішення, що були прийняті країнами G20 на саміті в Лондоні, він сказав:

"Потрібна реформа бухгалтерської звітності, щоб не було так званих "бульбашок", це коли списують, скажімо збитки, тобто у нас в Україні списали на 1 мільярд доларів, щоб було зррозуміло, цих "бульбашок", і це було зафіксовано", - зазначив він.

Реклама:

До того ж Катеринчук наголосив, що питання "оффшорних зон" буде вирішене країнами "Великої двадцятки".

"Там все обговорювалося і розбили на етапи прийняття рішень, по питанню офшорних зон - це на вересень буде пакет, яки буде прийматися і я думаю, що він буде прийнятий, не дивлячись на заперечення деяких країн", - наголосив Катеринчук.

Натомість, народний депутат "НУ" Давід Жванія зазначив, що рішення "Великої двадцятки" щодо "оффшорних зон" не буде мати для України жодного значення.

За його словами, сьогодні на Кіпрі знаходяться щонайбільш 3-3,5 мільярдів доларів США, виведених з України. Жванія зауважив, що ці гроші не зможуть врятувати економіку України.

Він підтвердив, що Кіпр виконує функцію "зони безпечної реєстрації прав власності".

"Виведення капіталу з під оподаткування не є головною функцією Кіпру, оскільки там норми оподатквання наближені до норм Європейського Союзу", - наголосив він.

                   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: