Німеччина має спільну з Росією думку щодо української ГТС

Вівторок, 7 квітня 2009, 17:05

Німеччина підтвердила необхідність участі Росії в обговоренні проекту модернізації газотранспортної системи (ГТС) України.

Про це заявив міністр енергетики Росії Сергій Шматко за підсумками зустрічі з міністром економіки і технологій Німеччини Карлом Гуттенбергом, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми змогли обмінятися думками з брюссельської декларації про модернізацію газотранспортної системи України. Ще раз переконався, що Німеччина є нашим надійним партнером у Європейському співтоваристві, однозначно декларуючи свою позицію, яка полягає в тому, що такі речі обговорюватися і прийматися без участі Росії не повинні. Росія обов'язково повинна бути залучена в ці процеси", - сказав він.

Також під час переговорів обговорювалося розширення енергетичного співробітництва Росії і Німеччини в галузі енергоефективності, робота німецько-російського енергетичного агентства, реалізація проекту Nord Stream.

Реклама:

Торкаючись обговорення будівництва газопроводу Nord Stream, міністр зазначив, що у двох країн позиція з цього питання повністю співпадає.

"У нас єдина позиція, і Росія, і Німеччина зацікавлені в максимально незабаром будівництві газопроводу", - сказав Шматко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!