Колектори отримають собі закон

Понеділок, 6 квітня 2009, 17:54

Діяльність колекторів в Україні буде нормуватись новим базовим законом про колекторську діяльність та колекторські організації, який буде вироблений протягом тижня.

Така домовленість досягнута під час засідання робочої групи з розробки проекту закону про колекторську діяльність, яка відбулася в Міністерстві юстиції України, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За ініціативою колекторських організацій, члени робочої групи відмовилися від унормування діяльності колекторів через внесення змін у чинне законодавство.

При цьому, за основу буде взято розроблений Міністерством юстиції законопроект, який отримав позитивний висновок від Національного банку України, і який буде доопрацьовано протягом тижня з урахуванням пропозицій колекторських компаній.

Реклама:

Таким чином, новий закон визначить предмет і принципи колекторської діяльності, поняття "суб'єкт колекторської діяльності" та "колектор", а також вимоги до них, основи здійснення колекторської діяльності, права та їх обов'язки.

Закон буде містити норми державного регулювання колекторської діяльності через механізм ліцензування, а також передбачена необхідність створення Державного реєстру суб'єктів колекторської діяльності.

Як повідомлялося, раніше представники колекторських організацій, Міністерства юстиції та Національного банку домовилися про створення робочої групи, завданням якої є підготовка законодавчих змін, що регулюють ринок колекторських послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!