Бойко знову вимагає від Ахметова зниження цін

Неділя, 5 квітня 2009, 13:16

Маріупольський металургійний комбінат (ММК) ім. Ілліча має намір вимагати від групи "Метінвест", яка контролює основну частину гірничорудних компаній країни, подальшого зниження цін на залізорудну сировину (ЗРС).

Про це повідомляється в інформації прес-служби ММК ім. Ілліча в суботу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

На цей час імпорт аналогічної продукції з Російської Федерації економічно вигідний порівняно із закупівлями в Україні.

"Меткомбінат в травні повернеться до питання про зниження цін на концентрат", - передбачається в повідомленні.

При цьому пояснюється, що ціна залізорудного концентрату сьогодні складає 42 дол./тонна, а транспортування з Інгулецького ГЗК, що знаходиться під контролем групи "Метінвест", становить 56,18 грн./тонна, або 7,3 дол./ тонна. При цьому вміст заліза в даному концентраті - 63,7%.

"Таким чином, підсумкова вартість для комбінату - 49,3 дол./ тонна", - констатує прес-центр метпідприємства.

За даними прес-центру, Лебединський ГЗК (РФ) сьогодні реалізує концентрат на кордоні України за ціною 41 дол./тонна, а з/д тариф від кордону до меткомбінату - 42,54 грн., або 5,5 дол./ тонна. В результаті вартість концентрату Лебединського ГЗК становить 46,5 дол./ тонна.

"З вище наведених цифр видно, що закуповувати концентрат за існуючою ціною 42 дол. у "Метінвесту" менш вигідно, ніж у Росії - різниця в 2,8 дол.,/тонна", - резюмується в повідомленні.

Зокрема зазначається, що концентрат, який реалізується "Метінвестом", містить 63,7% заліза, у той час як в аналогічній продукції Лебединського ГЗК - 68%.

Як повідомлялося, Маріупольський меткомбінат (ММК) ім. Ілліча домовився з компанією "Метінвест" Рината Ахметова про умови постачання залізорудної сировини у квітні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: