Росія не буде штрафувати за недобір газу весь 2009 рік

Четвер, 30 квітня 2009, 15:03

Україна й Росія домовилися про те, що у 2009 році Росія не буде застосовувати санкції стосовно України за імпорт газу в меншій кількості, ніж це передбачено контрактами.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє агентство "Українські новини".

"Сьогодні Україні не будуть висуватися протягом року штрафні санкції за недобір природного газу", - сказала вона.

За словами прем'єр-міністра, відповідні домовленості були досягнуті на засіданні україно-російської міжурядової комісії з економічного співробітництва.

Реклама:

"Домовленість є. Вона формалізована і дає можливість споживати стільки газу, скільки потрібно, а не скільки було домовлено, і пов'язана з кризовими явищами в економіці", - зазначила глава уряду.

Тимошенко нагадала, що, відповідно до підписаного в січні цього року угоди, "Нафтогаз України" міг скоротити закупівлю газу без штрафних санкцій лише на 20% від запланованого обсягу.

Прем'єр додала, що Росія відмовилася від пред'явлення подібних штрафних санкцій не тільки по відношенню до України, але й іншим покупцям російського газу, у яких його споживання також скоротилася через кризу.

Як повідомлялося, у першому кварталі 2009 року НАК "Нафтогаз України" імпортувала близько 2,5 млрд. кубометрів газу, у той час як контрактом з "Газпромом" передбачена закупівля 5 млрд. кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!