КС визнав незаконною видачу допомоги безробітним через три місяці

Четвер, 30 квітня 2009, 12:23

Конституційний Суд (КС) визнав неконституційною виплату допомоги по безробіттю з 91-го дня після звільнення людини за згодою сторін.

Відповідне рішення КС оприлюднене у четвер, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Своє рішення КС мотивував тим, що внаслідок змін, внесених до п. 9 ст. 1 та ч. 3 ст. 23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", громадяни України, звільнені з останнього місця роботи за згодою сторін, втратили право на виплату допомоги по безробіттю з 8-го дня після їх реєстрації в службі зайнятості, а отже, і право на допомогу по безробіттю, яке вони отримають на 91-й календарний день.

КС вважає, що така норма Закону призводить до порушення принципів соціального правової держави, ставить громадян у нерівні умови.

Реклама:

Як відомо, раніше заступник глави Секретаріату президента Марина Ставнійчук заявила, що президент Віктор Ющенко оскаржив у Конституційному Суді норму Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення впливу світової фінансової кризи на сферу зайнятості населення", згідно з якою громадяни, звільнені за обопільної згоди сторін, можуть одержати виплату по безробіттю лише на 91-й день після реєстрації на біржі праці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: