НБУ готує чергові аукціони для населення

П'ятниця, 3 квітня 2009, 14:15

Національний банк оголошує проведення чергових аукціонів з продажу іноземної валюти 8 і 10 квітня 2009 року для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб - резидентів, а також фізичних осіб - резидентів - суб'єктів підприємницької діяльності.

Про це йдеться в листі НБУ до банків.

Згідно із повідомленням, банки здійснюють купівлю іноземної валюти для забезпечення виконання фізичними особами та підприємцями платежів за кредитними угодами.

"Дозволяється купівля уповноваженими банками іноземної валюти для погашення клієнтами поточних платежів, простроченої  заборгованості, платежів з дострокового погашення заборгованості за кредитними угодами.  Загальна сума купівлі іноземної валюти за зазначеними платежами не може перевищувати 50 тис. дол. на календарний місяць за однією кредитною угодою", - вказується в листі.

Реклама:

Не допускаються до участі в аукціоні заявки щодо купівлі іноземної валюти з метою: виконання зобов'язань поручителів за кредитними договорами; погашення заборгованості за договорами про відкриття кредитних ліній, включаючи відсотки та інші витрати, пов'язані з обслуговуванням цієї заборгованості; погашення заборгованості за овердрафтом.

Національний банк попереджує, що до участі в аукціонах не будуть допущені банки, які не внесли грошове забезпечення в національній валюті і не подали заявки у встановлені терміни.

Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом п'яти робочих днів з дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку, зазначається в повідомленні.

Невикористану за призначенням іноземну валюту в сумі, що перевищує 1000 дол. США, банк зобов'язаний продати   Національному банку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!