Литвин хоче "вільну зону" у Криму

Середа, 29 квітня 2009, 15:29 -

Спікер Володимир Литвин вважає, що автономний Криму статус повинен бути розширений в плані економічної самостійності та відповідальності.

Про це він сказав, перебуваючи у Криму у середу, 29 квітня, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин вважає, що тільки після посилення економічної самостійності автономної республіки Крим зможе виявити весь свій потенціал.

Він також підтримав ідею створення певної вільної економічної зони в цьому регіоні.

Реклама:

"Не в тому плані, щоб усе це звелося до виникнення економічної діри, через яку без сплати податків завозився б непотріб, який би не мав жодної користі ні для розвитку промислового виробництва, ні для високих технологій. Криму потрібна вільна економічна зона з погляду рекреації, розвитку туристичної сфери - це не викликає сумнівів", - сказав він.

На думку Литвина, у ситуації, "коли різні відомства не можуть між собою навіть знайти спільну точку зору, як забезпечити Крим водою", необхідно навести порядок, в першу чергу, в економічній і соціальній сфері".

"Необхідно припинити політичні розборки, взаємні виключення з партій, зайнятись практичною роботою. Необхідно розкрити потенціал Криму", - сказав спікер.

Для здійснення цього, за словами Литвина, потрібно розробити відповідну програму та забезпечити її виконання.

"Для того, щоб така програма працювала, потрібно спочатку розібратися, що в Криму є, кому воно належить, і чи ці власники ефективні. В першу чергу це стосується земельного питання. І для його розв'язання, перш за все, потрібно створити реєстр", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: