Яценюк дає три роки на повернення депозитів з проблемних банків

Неділя, 26 квітня 2009, 11:58

Протягом трьох років можна повернути людям депозити, що знаходяться у проблемних банках.

Таку думку висловив народний депутат від НУНС, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба політика.

"Я переконаний, що протягом трьох років можна провести реструктуризацію усіх банків, які сьогодні потрапили в складне становище. Усім людям можна буде виплатити депозити з тих комерційних банків, у яких сьогодні проблеми, але не тим шляхом, яким виплачували по "Ощадбанку", - сказав він.

Яценюк пояснив, що сьогодні в українській банківській системі знаходиться близько 190 млрд. гривень і ці гроші належать людям.

Реклама:

"Тому на нового президента покладена велика відповідальність: чи здатен він разом з НБУ повернути кошти людям. І я вам скажу відповідально, що така програма може бути реалізована", - додав парламентарій.

За його словами, стабілізація банківської системи залежить також від того, які тимчасові адміністратори будуть працювати в проблемних банках.

"Це відповідальність і Національного банку, і тимчасових адміністраторів. Можна зберегти банк, якщо тимчасовий адміністратор не працює на акціонерів банку, а працює на людей. Сьогодні великі кошти виведені з банків. Їх конвертацію та практично вирішили проблеми акціонерів, а не вкладників", - сказав депутат.

На думку Яценюка, банківську систему України врятують контроль над фінансовими потоками і кредитами, реструктуризація заборгованості, поновлення кредитування та відновлення довіри до банків.

Як повідомлялося, Рада НБУ рекомендує правлінню Нацбанку зняти будь-які обмеження на видачу депозитів, що відкриваються з 1 травня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!