Авіапідприємствам із Стабфонду виділять 260 мільйонів

Субота, 25 квітня 2009, 11:04

Кабінет міністрів 22 квітня прийняв рішення про виділення із Стабілізаційного фонду 260 млн. грн для виконання експортних замовлень українськими авіабудівними підприємствами.

Як передає агентство "УНІАН", про це на прес-конференції повідомив міністр промислової політики України Володимир Новицький.

За його словами, згідно із проектом постанови Кабміну, Харківське державне авіаційне виробниче підприємство одержить 160 млн. грн., Київському авіаційному заводу "Авіант" із Стабфонду буде надано 90 млн. грн., а "Заводу 410 Цивільної авіації" - 10 млн. грн.

"Таким чином, зможемо завершити до кінця року будівництво на Харківському авіазаводі літаків для Лівії. На Київському заводі випустимо перший серійний літак Ан-148, а також поставимо комплектуючі для Ан-148 на Воронезький авіазавод, на якому також ведеться складання цих літаків. Ставитимемо завдання щодо завершенню до кінця року і другого літака Ан-148", - сказав міністр.

Реклама:

Він переконаний, що завершення експортних замовлень на ХДАВП дасть змогу підприємству укласти нові контракти з Лівією і Єгиптом.

"Ми розв`яжемо руки Харківському заводу, який не може сьогодні укладати нові контракти, оскільки контракти, які сьогодні не виконані, - це контракти з тими країнами, які готові продовжувати роботу з Україною", - додав Новицький.

Він також повідомив, що літак Ан-74ТК-300, який кілька років будувався на ХДАВП для Лівії, практично готовий.

"Ми вже звернулися до лівійської сторони із запрошенням прибути в Україну для передачі цього літака", - уточнив Новицький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: