Тимошенко пропонує японцям роботу під землею

Вівторок, 21 квітня 2009, 16:59

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко обговорює з двома японськими корпораціями: "Сумітомо" і "Міцубісі хеві індастріз" механізми фінансування спільних проектів для їх реалізації в Україні.

Про це вона заявила у вівторок під час зустрічі з представниками компаній, повідомляє агентство "УНІАН".

"На сьогодні відпрацьовані перші плани заходів наших дій - дорожні карти наших спільних дій. Крім того, ми вже готові обговорити підходи до фінансування", - сказала вона.

Прем`єр-міністр нагадала, що фінансування проектів з українського боку може здійснюватися за рахунок коштів стабілізаційного фонду, а також за рахунок коштів, залучених у рамках Кіотського протоколу.

Реклама:

Крім того, Тимошенко підкреслила, що в Державному бюджеті передбачена можливість надання державних гарантій для залучення кредитних ресурсів.

Вона нагадала, що у березні 2009 року Україна підписала з цими японськими корпораціями меморандуми про співпрацю.

Глава уряду уточнила, що йдеться про проекти щодо реконструкції та модернізації системи теплозабезпечення і підігріву води, щодо реконструкції та будівництва електростанцій, які працюють на вугіллі, а також з використанням вітряків.

Крім того, за словами Тимошенко, ідеться також про участь японських компаній у модернізації української газотранспортної системи, у створенні виробництв з переробки побутових відходів, у будівництві метрополітену в Дніпропетровську і Донецьку, у впровадженні когенераційних технологій в електроенергетиці, а також у виробництві та постачанні до України теплових казанів для генерації тепла і підігріву води.

Як повідомлялося, у березні Юлія Тимошенко під час візиту до японії провела зістріч з прем'єр-міністром цієї країни Таро Асо.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості, що Япония направить в Україну місію в складі представників свого бізнесу, які володіють технологіями енергозбереження.

Юлія Тимошенко пообіцяла забезпечити підтримку японським інвестиціям в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!