У МВФ задоволені результатами перевірки України

Вівторок, 21 квітня 2009, 14:49

Під час візиту до України 8-17 квітня місія МВФ досягла угоди з українською владою стосовно першої перевірки виконання умов stand-by Угоди (SBA).

Про це ідеться в заяві голови місії МВФ в Україні Джейли Пазарбашіоглу.

За її словами, протокол влади про наміри та меморандум щодо економічної та фінансової політики буде представлений керівництву МВФ для затвердження найближчим часом.

"Документи та звіт будуть розглянуті виконавчою дирекцією МВФ до середини травня", - сказала вона.

Реклама:

За словами Пазарбашіоглу, нині на українську економіку продовжує серйозно впливати глобальна криза, хоча і є низка підбадьорюючих ознак того, що економіка почала пристосовуватися до сильних потрясінь.

"На цьому тлі та у результаті інтенсивних та конструктивних обговорень з владою, ми досягли взаєморозуміння щодо питань, які мають бути вирішені, у тому числі щодо здійснення фіскальних корегуючих заходів і рекапіталізації та зміцнення банків. Прогресу було досягнуто на обох цих фронтах, і ми вітаємо відданість влади втіленню в життя заходів у визначений та своєчасний спосіб", - зазначила голова місії МВФ.

Також Пазарбашіоглу зазначила, що гнучкий режим обмінного курсу добре послужив Україні, "і влада збереже цей підхід, включно з дозволом формувати офіційний обмінний курс на базі ринкового обмінного курсу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: