Україна і Європа почали домовлятися про вільну торгівлю

Вівторок, 21 квітня 2009, 12:09

Україна та Європейська асоціація вільної торгівлі (ЄАВТ) у вівторок в Києві почали офіційні переговори про створення зони вільної торгівлі.

"Питання, які ми будемо обговорювати, охоплюють весь спектр відносин України та Європейського Союзу", - сказав міністр економіки Богдан Данилишин під час відкриття переговорів, повідомляє агентство "УНІАН".

Він зазначив, що Україна розглядає переговори як новий етап для співпраці.

На першому етапі сторони планують обговорити структуру, основні принципи та сферу застосування майбутньої угоди, проблеми торгівлі промисловою та сільськогосподарською продукцією, послугами, питання інвестування та прав інтелектуальної власності.

Реклама:

Як відомо, країни ЄАВТ запропонували Україні почати переговорний процес про створення зони вільної торгівлі у серпні 2007 року.

Угода про вільну торгівлю з країнами ЄАВТ є важливим кроком для України в контексті створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

До складу ЄАВТ входять Норвегія, Ісландія, Швейцарія та Ліхтенштейн.

Три країни ЄАВТ, окрім Швейцарії, є частиною внутрішнього ринку Європейського Союзу відповідно до Угоди про Європейський економічний простір (ЄЕП), який набрав чинності 1994 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!