Уряд готовий повернути приватні шахти державі

Вівторок, 21 квітня 2009, 10:12

Кабінет міністрів готовий розглянути питання повернення в державну власність приватних вуглевидобувних підприємств, які в умовах світової фінансової кризи не здатні ефективно працювати.

Про це заявив заступник міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун, повідомляє прес-служба Мінвуглепрому.

"Ми готові розглянути питання повернення приватних шахт в держуправління", - сказав він на брифінгу, присвяченому питанню невиплати заробітної плати працівникам приватної шахти "Комунарська" у Донецькій області.

При цьому заступник міністра нагадав про ухвалене минулого тижня рішення уряду щодо рекапіталізації низки банків, у результаті якої частка держави у статутних капіталах кредитно-фінансових установ становитиме від 75% до 99%.

Реклама:

"Ми не боїмося прийняти ці підприємства в держвласність. Якщо власники приватних підприємств виявлять таке бажання, то ми шляхом відповідних взаємовигідних переговорів на певних умовах можемо взяти їх під своє крило і врегулювати там виробничу та іншу діяльність", - зазначив Корзун.

Він також відзначив, що більшість приватних вуглевидобувних підприємств є привабливими активами.

"З держвласності, скажімо так, йшли не найгірші шахти", - додав заступник міністра.

Корзун також відзначив, що уряд розуміє проблеми власників приватних вугільних підприємств, пов'язані зі збутом продукції, але має намір і надалі забезпечувати держзамовлення на вугілля шахтам, які знаходяться в управлінні Мінвуглепрому.

При цьому він нагадав, що "коли в минулому році галузь працювала стабільно і в нас відчувався дефіцит вугільної продукції за всіма напрямками її використання, наша пропозиція налагодити співпрацю з приватними підприємствами вугільної галузі  залишилася непочутою".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!