"Нафтогаз" вже повністю забрав газ Фірташа

Четвер, 2 квітня 2009, 18:36

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що повністю розмитнила 11 млрд. куб. м, які швейцарський трейдер RosUkrEnergo вважає своїми.

Про це повідомив начальник управління із зв`язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський під час інтернет-конференції, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми не хотіли коментувати проходження судового процесу в Стокгольмі, єдине, в чому можемо запевнити: на сьогодні не існує позову щодо 11 млрд. кубометрів газу, які знаходяться на балансі НАК "Нафтогаз України". Цей газ на сьогодні повністю розмитнений і знаходиться в повній власності компанії", - сказав він.

Як повідомлялося, розмитнення спірних обсягів газу стало однією з резонансних подій останнього часу

Реклама:

2 березня Служба безпеки порушила кримінальну справу за підозрою в розкраданні газу. При цьому "Нафтогаз" зміг одержати тільки 6,3 млрд. куб м.

4 березня СБУ провела обшуки в офісі "Нафтогазу", але успіху не добилися: в офісі СБУ і загону "Альфа" чинили опір депутати від Блоку Юлії Тимошенко

24 березня Шевченківський районний суд Києва визнав незаконним порушення СБУ кримінальної справи за підозрою в розкраданні газу. СБУ оскаржила це рішення, проте Апеляційний суд Києва 1 квітня також зайняв сторону "Нафтогазу України".

26 березня повідомлялося, що уряд доручив Держмитниці провести розмитнення всіх 11 млрд. куб. м газу.

У той же час 24 березня відбулося перше попереднє слухання справи RosUkrEnergo проти НАК "Нафтогаз України" в Стокгольмському арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті Швеції, в одне провадження об`єднано дев`ять позовних заяв до НАК "Нафтогаз України" з боку «РосУкрЕнерго».

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: