Тимошенко радіє, що їй дали можливість зміцнитися

П'ятниця, 17 квітня 2009, 15:36

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає, що досягнення домовленостей з місією МВФ щодо надання Україні фінансової підтримки є знаковою та надзвичайно важливою подією для країни.

Про це вона заявила на прес-конференції, за підсумками зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Джелою Пазарбазіолу, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Тимошенко, ця подія дуже важлива для України: "досягнуті домовленості свідчать про те, що надані досить потужні позитивні сигнали щодо стабільності в Україні, щодо платоспроможності України. Я переконана, що це також буде додатковим сигналом для приходу інвесторів в Україну".

Тимошенко переконана, що досягнення домовленості про продовження співпраці з МВФ також дозволить Україні крок за кроком поступово і впевнено виходити з кризи.

Реклама:

Тимошенко також зазначила, що головним результатом переговорів між Урядом та місією МВФ в Україні, є збільшення другого траншу позики.

"Важливим результатом переговорного процесу є не тільки узгодження програми, але й збільшення другого фінансового траншу, який надається Україні. Це дасть можливість у цей важкий час фінансовій системі України бути міцнішою", - наголосила прем'єр.

Прем'єр також зазначила, що ключовою складовою переговорів з місією МВФ стало узгодження програми підтримки банківської системи України та здійснення рекапіталізації банків, які зазнали найбільшого удару під час кризи.

Це, за словами Тимошенко, дасть додаткову стабільність фінансовій системі України.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!