Російські олігархи втратили 380 мільярдів

П'ятниця, 17 квітня 2009, 12:59
Сукупні статки першої сотні російських багатіїв, згідно з даними журналу Forbes, у порівнянні з минулим роком зменшилися на 380 млрд. дол. і становлять 142 млрд. дол.

"В "золотій сотні-2009" немає жодного підприємця, чиї доходи виросли б за минулий рік. У цьому році в списку 32 мільярдери, тоді як у 2008 році їх налічувалося 110, тому не всі навіть увійшли до "золотої сотні" , - відзначається у прес-релізі Forbes.

Список нинішнього року очолює президент групи "Онексім" Михайло Прохоров, чиї статки оцінюється журналом у 9,5 млрд. дол., повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У трійці лідерів - основний власник компанії Millhouse Роман Абрамович (8,5 млрд. дол.) і президент нафтової компанії "ЛУКОЙЛ" Вагіт Алекперов (7,8 млрд. дол.).

За версією Forbes, в абсолютному виразі найбільше за рік зменшилися прибутки генерального директора "Базового елемента" Олега Дерипаски - на 25,1 млрд. дол. Із статками в 3,5 млрд. дол. він перемістився з 1 на 10 місце.

Журнал також відзначає, що "золота сотня" цього року містить імена 23 підприємців, яких не було в списку минулого року. З них вісім потрапили до списку вперше.

Середній вік учасника "золотої сотні" в 2009 році - 47,5 років.

Як і раніше, в списку тільки одна жінка - президент ЗАТ "Інтеко" Олена Батуріна, чий статок, за оцінкою журналу, скоротився за рік з 4,2 млрд. дол. до 900 млн. дол.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!