Місія МВФ завершує роботу в Україні через два дні

Четвер, 16 квітня 2009, 19:26

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершує роботу в Україні через два дні.

Про це повідомляє директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на сьогоднішній день місія МВФ розглядає можливість збільшення суми другого траншу для України та направлення його частини на фінансування дефіциту державного бюджету: конкретні рішення поки не сформульовано.

Як повідомлялося, після прийняття антикризового закону в кінці жовтня-2008 і підписання президентом, прем'єр-міністром, головою НБУ та міністром фінансів меморандуму з МВФ фонд затвердив для України кредитну програму stand by розміром 11 млрд SDR (16,5 млрд. дол.) , з яких НБУ в листопаді вже отримав близько 4,5 млрд. дол.

Програма передбачала, що місія МВФ буде щоквартально перевіряти виконання Україною умов меморандуму.

У випадку їх дотримання другий транш мав надійти 15 лютого (1,25 млрд. SDR - 1,87 млрд. дол.), потім - 15 травня (2,5 млрд SDR - 3,73 млрд. дол.), 15 серпня (0,75 млрд. SDR) і 15 листопада (2 млрд. SDR) 2009 року.

Разом з тим, що працювала в Україні в кінці січня - на початку лютого поточного року місія не змогла завершити перегляд через низку неузгоджених питань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!