Ахметов готується скуповувати нерухомість

Четвер, 16 квітня 2009, 18:11

"Еста Холдинг", управляюча компанія групи "Еста" розглядає можливість придбання готових об'єктів і проектів у сфері комерційної нерухомості в найбільших містах України - Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові, Львові.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Стратегія групи" Еста "передбачає концентрацію в портфелі об'єктів нерухомості високого класу, які є унікальними з точки зору якості, місця розташування, значення. Нас цікавить, перш за все, комерційна та готельна нерухомість у найбільших містах - Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Харкові та Львові. Ми розглядаємо можливість придбання як готових об'єктів, так і проектів. На жаль, таких об'єктів в Україні дуже мало", - сказав представник прес-служби.

За його словами, на цей час компанія розглядає низку пропозицій про покупку об'єктів, однак остаточних рішень поки не прийнято.

Крім того, "Еста Холдинг" розглядає можливість управління готелями.

"У даний момент ми розглядаємо кілька пропозицій щодо взяття в управління об'єктів готельної нерухомості, що не входять до групи "Еста". Однак говорити про прийняття будь-якого рішення поки рано", - сказав представник прес-служби.

"У власності групи" Еста "знаходяться готелі "Опера" і "Донбас Палас". Що стосується розвитку мережі, ми уважно стежимо за ринком готельних послуг в найбільших містах України (Дніпропетровськ, Одеса, Київ, Харків, Львів) та вивчаємо можливість виходу на них", - додав він, відповідаючи на запитання, чи зберігає компанія плани із розвитку мережі п'ятизіркових готелів, раніше анонсовані компанією.

У березні 2008 року "Еста Холдинг" заявив про плани інвестувати в розвиток проектів нерухомості не менше 500 млн. дол. протягом трьох років. Загальна вартість проектів, які ввійдуть до портфелю холдингу, складе не менше 3 млрд. дол.

В даний час до групи "ЕСТА", крім готелів "Донбас Палас" і "Опера", входять логістичний комплекс (Дніпропетровськ), а також ряд проектів на стадії реалізації (багатофункціональний комплекс "Пушкінський" в Донецьку, комплекс "Жовтневий" у Києві) .

Крім того, група на паритетних засадах володіє бізнес-центром "Леонардо" (Київ).

Як відомо, компанія "ЕСТА-холдинг" входить до структури компанії "Систем Кепітал Менеджмент", яка належить українському бізнесмену Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: